söndag, oktober 15, 2006

En gul cupsummering

Svenska Cupen är över för mästarnas mästarlag. Det blev förlust i kvarten mot Sandviken. Vi var nog många som trodde och hoppades att "la Squadra Amarilla" skulle kunna rubba SAIK i nattens kvartsfinal. Men tyvärr. Så blev inte fallet. Sandviken var en aning för starka och kunde till slut vinna med 3-1.

Läser man Håkan Bridholms matchreferat känns det lite som förra året. Defensivt är vi starka, men vi skapar för lite framåt. Vi har spelövertaget i den andra halvleken, men vi får hela tiden vända hem och börja om.

Vårat offensiva spel känns som det gamla radioprogrammet "Hit(s) - men inte längre" ... Men det programmet kommer att läggas ner, så nu måste tränarduon Johansson/Sandell använda tiden fram till premiären mot Hammarby till att hitta den nya offensiva melodin. "Börja om från början" må vara en härligt klassisk schlagerhit med Sven-Ingvars, men nu gäller det att spela efter en annan betydligt äldre schlagerfavorit! Hilmer Borglings härliga bandyschlager "Nu ska vi opp, opp, opp."

Men till skillnad mot han Bridholm, anser jag, att vi absolut har de där riktiga spelarprofilerna som behövs. "P-G", Riabchevski, Ulf och Björn Einarsson tillhör redan toppen i den allsvenska bandyn. Johan Löfstedt blir årets utropstecken och Magnus Karlsson får i år sitt defenitiva genombrott.

Det vi nu behöver är mycket isstid och konstruktiv träning på stor bana. Vi kan inte begära, att vi ska kunna konkurrera med Edsbyn och de andra lagen som redan nu tränat i över en månad och som spelat flera tuffa och tunga träningsmatcher i "bandykyrkan".

Det vi behöver är kyla.
Kyla i det "offensiva tänket" och vinterkyla så att Wallin och de andra ismakarna på Kullen får en ärlig chans att ...
.. Spola isen ...
Men.
Bandyvänner.
Det viktigaste.
Säsongen är igång och det röda nystanet rullar ..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många bloggar har du egentligen!!

josephzohn sa...

broder:
Många!!