måndag, februari 02, 2009

Det var korsdrag i Kungälvs försvar!

Hammarby vann över Kungälv med 12-1. Det låter mycket, men detta var ändå i underkant. Segern hade kunnat bli mycket mer, för Hammarby dominerades matchen från början till slut. Kungälv med Stefan Nordén i spetsen ägnade sig mest åt domarprotester, tröjdragningar och ojustheter vid sidan om spelet. Den ende som kan få godkänt i Kungälv är målvakten.

Robin Sundin och Johan Östblom var mycket duktiga denna dag. Jag ansåg att någon av dem skulle få priset som matchens lirare. Istället gick detta till X:et Erixson. Det var inte fel med detta, för han var verkligen bra denna match. Bra var verkligen inte David Karlsson. Han stod för nonchalans och misstag gång efter annan. Ändå gör ”måltjuven” 5 mål!

Till slut vill jag ge honnör till målvakten Jonas Svensson. Han fick själv stå och frysa långa stunder. Men när han fick skott på sig var han klarvaken och gjorde bra räddningar. Straffen hade han ingen chans på.

Domartrion med Peter Öhrlund i spetsen får klart underkänt för sin insats i dagens match. Peter verkade ta ”timeout” flera gånger under matchen, när han fullständigt glömde att han hade en pipa i munnen. I andra sekvenser var han stenhård i sin bedömning. Linjedomaren närmast Tanto hade ingen koll på vad offside var. Han såg när framspelaren slog bollen, följde sen bollbanan. För att sen blåsa offside för att spelaren var offside. Men regeln är dock att offside döms när bollen spelas; inte när den når mottagande spelare. Detta borde svenska domare träna på!

Inga kommentarer: