fredag, oktober 17, 2008

Edsbyns IF

Man kan tycka vad man vill om Edsbyns bandylag. Men här finns verkligen bandytradition. Edsbyns IF bildades 1909. 1925 startade bandysektionen. Ön blev ganska tidigt ett begrepp i Bandy-Sverige. För det var där bandyarenan låg. Det är också där som bandykyrkan idag finns. Jag väljer fortfarande att kalla arenan för detta, även om den idag har ett annat reklamfinansierat namn. Edsbyn är verkligen bandykultur. Det räcker med att nämna Elis Johansson och hans söner Ola och Hans Elis. Tänk vad dessa har gjort för svensk bandy!
Tyvärr har Edsbyn på senare år blivit ett innebandylag, och därigenom nått så bra framgångar att flera efterföljare är på väg. Världens härligaste utomhussport är på väg att försvinna!
Efter 5 raka SM-guld vill jag redan nu utnämna Edsbyn som förstatips till SM-guld även denna säsong. Både Sandviken och Västerås har tappat flera duktiga spelare inför denna säsong. Edsbyn har fått tillbaka Per Hellmyrs. Energiknippet Magnus Olsson kan själv vända matcher. Teknikern Daniel Liw kan göra stordåd. Edsbyn har så många spelare som kan göra mycket. Dessutom har de fått ett stort självförtroende genom att vinna många avgörande matcher.

Bilden är hämtad från www.bandybyn.se

2 kommentarer:

josephzohn sa...

Låt dom glädjas så länge dom kan!!
Hittade den här artikeln på förbundets sida

/// Björn sa...

Tack, det gör vi och det verkar för tillfället inte vilja ta slut ;-) men en dag gör det antagligen det.
Men just nu känns det gótt.