söndag, mars 23, 2008

En skorv till målvakt

Häromdagen skrev Jonas "Skorven" Persson på för två år i trefaldiga mästarlaget Vetlanda BK. Han har sitt ursprung i Kalix och det var där han fick sitt smeknamn, Skorven. En skorv är enligt honom själv namnet på en liten insekt som påminner om en myra, en mygga och en skalbagge och som var väldigt vanliga när han växte upp på dom norrländska kalhyggena!!

Jonas har de senaste sju säsongerna representerat Falu BS och är i dagsläget en av de bästa bandymålvakterna i det avlånga bandylandet Sverige. När bandy-VM avgjorde i Moskva i år var han reserv på hemmaplan, så det är ett härligt nyförvärv som han ordförande Wilsborn presenterade och vi får hoppas att firma Wilsborn&Claesson kommer med flera bandybomber.

För dom minnesgoda bandyvännerna så var han ju inblandad i en lite märklig hörnsituation mot VBK i januari 2007. Patrik PG Gustafsson sköt en hörna i mål, men skottet var så hårt så att den gick rakt igenom maskorna!!

nystanet bio
presenterar
MaskanVem vet, kanske har han lite skorvar i fickorna som han sprider ut i målburen, skorvar som sedan sakta men säkert gnager på nätet??


Jonas och Börje hissar halsduken; foto Andreas Söderman


Samtidigt meddelar klubben att Dennis "Väggen" Gustafsson lämnar föreningen. Var han spelar nästa säsong är i dagsläget inte klart.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: