lördag, november 24, 2007

Vetlanda BK

Trefaldiga svenska mästarna Vetlanda BK överraskade positivt förra säsongen. Flera stjärnor hade lämnat klubben, men en blandning av ungt och gammalt tog över med den äran. Patrik Johansson visade sig vara en mycket klok tränare, som matchade sitt lag på bästa sätt. Unga grabbar som Johan Löfstedt och Christoffer Eklund blommade ut. Patrik "PG" Gustafsson dominerade flera matcher med sitt säkra mittfältsspel. Tre bröder Einarsson tog ett stort ansvar, när "stordivorna" Nordén och Svedberg stack. Veteranerna Rolf Hedberg och Håkan Adolfsson verkade tycka att bandy var kul igen. Då slog man ur underläge. Nu gäller det att försvara den position man nådde förra året.
Skadeproblem har ställt till det i början av årets säsong. TV-matchen mot Edsbyn bådade gott trots detta. Vad som hände borta mot Vänersborg, vet jag inte och jag vill heller inte veta. Matchen mot Tillberga gav dock en klar seger med 9-4.
Vetlanda kommer att gå till kvartsfinal, och förhoppningsvis också semifinal. Men jag tror inte att de är mogna att gå ända till final.

Bilden på Björn Einarsson är hämtad från www.vetlandabk.com

Inga kommentarer: