söndag, november 18, 2007

"Nya" Bajen tog sin första elitserievinst

Det märktes i hemmapremiären att Hammarbyspelarna inte riktigt lärt känna varandra. En hel del missförstånd och felpassningar fick vi se. Men det positiva var ett härligt kämpahumör, som kom en bit in i matchen. Junioren Robert Rimgård fick göra sitt första elitseriemål, och sen var det dags för Robert Koch att sätta fart. Spelande tränaren Lillis visade vägen med ett mycket vackert mål. Efter en trög inledning hade Hammarby ledningen med 4-0. Efter slarv i Hammarbys försvar kunde Alexander Mayborn reducera till 4-1, vilket blev halvtidsresultat.
Andra halvlek visade dåligt humör och mycket "smågruff" vid sidan om spelet. Gripens spelare var tydligt ute efter att stämpla "svikaren" Lasse Karlsson. Hammarbys spelare gav igen med samma fula medel. Andra halvlekens hjälte var kämpen Gustav Björkman. Flera gånger åkte han rätt in i 3-4 motståndare, och kom igenom med bollen i egen ägo. Helt otroligt!
Bäst i Hammarby tycker jag att David Elfving var. Hans skridskoåkning och bollkontroll är härlig att se. Rickard Koch visade god form framåt. Min överraskning idag var Lars Bryngelsson, som kämpade stort på sin kant. Hans arbetsinsats, liksom Jesper Erikssons och Oscar Jonssons, syns inte så mycket. Men deras "vattenbärande" skapar möjligheter för övriga laget.
Gripen måste skärpa till sig om det inte ska bli direkt nedflyttning. Målvakten Gabriel Bridholm räddade Gripen flera gånger. Misja Pasjkin var på hugget. Men annars visade Gripen mest dåligt humör. Stefan Nordén spelade skadad en gång. I övrigt såg vi inte skymten av denne duktige spelare.

1-0 Robert Rimgård
2-0 Rikard Koch
3-0 Stefan Jonsson
4-0 Rikard Koch
4-1 Alexander Mayborn

5-1 Lars Karlsson
5-2 Johan Brodin
6-2 Gustav Björkman