lördag, januari 03, 2009

Bajen vann i snöyrväder

Det är inte alltid vädergudarna står på bandyns sida. Igår fredag var en sådan dag. Under dagen sken solen och det var sex minusgrader. Vi såg fram mot en bandymatch med idealiska förhållanden. Men strax före start började snön yra. Det blev därmed mer lyrbollar än skönspel.
Trots allt tycker jag att spelarna klarade av dessa förutsättningar bra. Bajen hade flera bra chanser i början av matchen. Redan i 8:e minuten kunde X-et damma in en hörna. Men efter ett tag tunnades Bajens spel ut, och Broberg kunde vända matchen och ta ledningen med 1-2. Men omedelbart efter Brobergs andra mål, svarade Jesper Eriksson för ett härligt solomål. Broberg hann knappt göra avslag förrän Johan Östblom svarade för 3-2. Efter 10 minuter i andra halvlek svarade Lasse Karlsson för två mål, och matchen var i princip avgjord.
Hammarby vann alltså sin andra raka mot Broberg. Spelet verkar bli bättre och bättre. På tisdag är det dags för revansch mot Sirius på Studenternas.