fredag, december 26, 2008

Sirius vann annandagsderbyt

Annandagsderbyt på Zinkensdamm visade stor blandning på stora prestationer och stora misstag. Sirius gjorde inte så många misstag som Hammarby, och vann därmed rättvist.
För att beskriva varför Sirius vann, kan man ta till hjälp två gamla klyschor:
1. Målvakten ingår som en viktig del i laget. Hammarbys målvakt Patrik Nordgaard hade ingen bra dag. Han släppte flera returer i onödan, och släppte in två ofarliga långskott.
2. Självförtroende skapar medgång. Sirius har lyckats bra senaste tiden, men Hammarby har inte plockat många poäng. Detta märktes idag. När Hammarbys spelare fick chanser kom tvekan. Sirius spelare tvekade dock inte, utan visade stor effektivitet.

Sirius spelar mycket taktisk bandy. Det påminner en hel del om Edsbyns spel. De bjuder inte på någonting. Motståndarna får ta kommandot, och sen spelar man på kontringar. Hammarby har svårt med "det stora spelet". Mycket fina individuella prestationer görs, men samspelet är sämre. Detta gör att pressen på försvaret blir tufft, och till synes enkla misstag görs. Centerbacken Lasse Johansson bör träna tennis ordentligt. Han är bra på att träffa höga bollar, men det duger inte att placera dem på motståndarens klubba.

Domartrion hade inte sin bästa dag. Andredomare John Tedbrandt måste lära sig att offside bedöms från när passningen spelas, och inte när bollen når mottagaren. Märkligt att en elitdomare inte kan klara detta! Jo, han klarade det en gång. Efter att han missat detta tre gånger för Hammarby och två gånger för Sirius, dömde han faktiskt korrekt näe Alexander Mayborn gjorde 4-5.

Det roliga denna dag var publiksiffran. 6.126 hade sökt sig till Zinkensdamm. Extraplatser ordnades snabbt på löparbanan.

Att man på Zinkensdamm misslyckas med att skapa bra is när det ösregnar och stormar kan jag förstå. Men nu har vi sett två raka matcher med bra yttre förhållanden. Trots detta är isen under all kritik. Spelare ramlar på de mest märkliga sätt. Bollarna studsar hur som helst. Spelas det för mycket bandy på Zinkensdamms is?

Nu lär jag inte se någon mer bandy i år. Detta känns tungt! Men snart är det 2009, och då blir det mer bandy. 2 januari kommer Broberg på besök till Zinkensdamm.

Bilden är hämtat från www.aftonbladet.se

Inga kommentarer: