lördag, november 15, 2008

Lojt Hammarby fick storstryk

Det vill sig inte för årets Hammarby Bandy. Spelarna verkar oinspirerade och inte riktigt på hugget ännu. Visst är de nu inne i ett mycket tufft spelprogram, med match varannan dag. Visst har man inte hunnit träna tillsammans på stor is tillräckligt ännu. Men inställningen i gårdagens match mot Sandviken gav mycket mer att önska. Oscar Jonsson och David Pizzoni Elfving ska dock ha godkänt för sina kämpainsatser. Framåt låg Lasse Karlsson och Andreas Hammarbäck i. Men de var alldeles för ensamma.
Unga Sandviken ska ha en stor eloge för sitt spel. Försvarsspelet var minst sagt kompakt. Framåt fanns Magnus Muhrén, som påstods lida av en hjärnskakning. Denna hjärnskakning måste vara lindrig, som han for omkring. Magnus och Daniel Berlin såg hela tiden till att skapa oro i Hammarbyförsvaret.
Domaren Peter Öhrlund hade en mycket dålig dag. Detta är ingen bortförklaring, för Sandviken var det klart bästa laget. Men att Mikko Aarnis ideliga usla filmningar hela tiden gav resultat, visade att Öhrlund inte riktigt hade intresse av att döma matchen. Vid 5-1 slog Aarni sin klubba i Lasse Johanssons armhåla, och på så sätt fick fritt läge. Domare Öhrlund var nog ensam på hela Zinkensdamm att missa denna tydliga ojusthet. Detta försvarade dock inte att Lasse Johansson snackade sig till 10 minuters utvisning.
Sammanfattningsvis var detta en dålig match på en dålig is. Trots att regnet upphört gav värmen en mjuk och svårkontrollerbar is. Nu väntar Bollnäs borta.

Matchstatistik:
8 0 - 1 Magnus Muhrén
15 0 - 2 Daniel Eriksson
20 1 - 2 Andreas Hammarbäck
24 1 - 3 Henrik Hagberg
28 1 - 4 Daniel Berlin
47 1 - 5 Mikko Aarni
48 2 - 5 Rickard Koch
72 2 - 6 Magnus Muhrén
73 2 - 7 Daniel Berlin
88 2 - 8 Mikko Aarni

Inga kommentarer: