lördag, november 08, 2008

Bajen leder elitserien!

Visserligen är det några omgångar kvar, men faktum är att Hammarby i nuläget leder elitserien. Segern över Örebro med 7-3 kan på papperet vara ganska klar. Men verkligheten var en annan. Första halvleken visade ett mycket nervöst Hammarby-spel. Bajen hade oftast bollen, men fick inte mycket ut av bollinnehavet. Istället var det Örebro, som skapade de största chanserna. Inom kort tid hann de med att bränna en straff och skjuta en hörna i ribban i matchens inledning. Men i 25:e minuten slog Lasse Karlsson in 1-0 på hörna. Men första halvlekens spel var inte något att hurra över.
Andra halvleken var bättre, och det blev dags för firma Karlsson & Karlsson att glänsa. Lasse gjorde totalt 4 mål, och David de 3 andra. Man brukar säga att det är viktigt för ett lag, att just de spelare som ska göra mål gör det. Bäst i hemmalaget var annars Oscar Jonsson och David Pizzoni Elfving. Även målvakten Jonas Svensson ska ha ett plus. Hans utkast kan bli ett riktigt segervapen för Hammarby.
Annars var det mycket diskussioner kring hörnor, eller rättare sagt försvarande lags uppställning vid hörnor. Bägge lagen hade olika "Gripen-varianter", men också olika motvapen. Bajens skyttar siktade högt, för att komma över motståndarnas huvuden, medan Örebros skyttar siktade lågt, för att bollen skulle slinka in mellan motståndarnas ben.
Sammanfattningsvis kan man säga, att detta var en typisk, nervös premiärmatch. Att Hammarby haft det bättre förspänt med försäsongsträningen tack vare ABB-arenan i Västerås, gick inte att se.