lördag, februari 02, 2008

"Gäsp-VM"

Jag älskar verkligen bandysporten! Men även jag måste erkänna att årets Bandy-VM har varit ganska ointressant. Fortsätter man så här, kommer internationella bandysporten att dö ut. Om inte annat, så märks det väl på det tunna publikintresset i Moskva. Publiksiffrorna ligger ungefär i klass med Otterbäckens för några år sen. Om man kritiserar, bör man också ha förslag till förändringar. Här kommer mina:
* Plocka bort matcher utan värde. Gör om serierna till 4 lag istället för 6. VM-turneringen går fortare, och matcherna blir jämnare. De lag som då flyttas ner blir nog inte ledsna. Det kan inte vara kul att åka till ett VM, för att få stryk med 17!
* Sista omgången samma tid. S.k. läggmatcher förstör bandysporten. Om man som i fotbollen spelar samtidigt, blir det svårare att spela på andras resultat. Heders åt Finland som inte utnyttjade denna möjlighet i år.
* Vartannat år. Experimentet med VM varje år borde nu avslutas. Det har inte förbättrat intresset, snarast tvärtom.
* VM-spelet ska ske efter seriespelet. I Sverige är bandyintresset på topp vid SM-finalen. Då ska man följa upp med ett VM. Jag vet inte hur det är i övriga länder, men jag förmodar att det är likadant.
Förändringar måste ske snart! Annars dör Bandy-VM!

2 kommentarer:

boca sa...

självklart ska bandyvm spelas varje år!nu när man fått med 13 länder måste man försöka få upp intresset där.I Holland, som är världsledande både i hockey och skridsko och faktiskt har hallar som skulle gå att spela i borde väl bandy(som faktiskt är hockey på is) kunna slå?Men kanske finalen och bronsmatchen skulle köras i bäst av 3 matcher?

Torbjörn sa...

Viktigt att komma ihåg här är att Sverige i många år jobbat för att ha VM vartannat år efter SM-finalen. Sverige får dock inte gehör för sina åsikter, då de små länderna vill spela varje år och "under säsong". Vitryssland, Estland, Holland, Ungern, Kanada, Kazakhstand etc har inget eget seriespel att ta hänsyn till och eftersom det är majoritetsbeslut så räcker inte Sveriges röst särdeles långt.

Sverige ville också förändra A-gruppens storlek till nästa år, men fick inget gehör för detta heller.