lördag, september 19, 2009

Champions Cup

Snart avgörs det om mästarnas mästarlag från bandymetropolen får möta Dynamo Kazan i morgondagens final. Det står mellan VBK och ryska Zorkij. Zorkij möter ikväll svenska mästarna Västerås. Vinner Zorkij är dom i final ...

Vetlanda BK har hittills svarat för en alltigenom fel- och fläckfri turnering. Tre raka segra har det blivit, först slog vi Västerås i torsdags, en match som vi avgjorde i absolut sista sekunden då Tomas Knutson slog in 6-5. Sen mötte vi ryska Neftyannik och även det blev en tät och spännande match. Vi vinner till slut med 5-3, det mest märkliga med den matchen var att Tomas Knutson gjorde 1-0 redan efter 8 sekunder!!

Idag mötte vi Kalix och det började sömnigt värre. Kalix ledde med 3-1 innan "di gule" vaknade till och kunde vända till 5-3. Jesper Jonsson gjorde både 4-3 och 5-3. Tomas Knutson blev mållös men vi har ju fler målskyttar och i denna match blev även Andreas Lysell tvåmålsskytt.

Tomas Knutson leder dock den interna skytteligan med sina fem mål, ett mer än vad Johan Löfstedt gjort. Det ser bra ut när det gäller våra notoriska målskyttar och det känns som om Johan Löfstedt går mot sin bästa säsong! Han levererar hela tiden både mål och assist.

Dessutom verkar PG Gustafsson ha hittat tillbaka till gammal fin form och det skulle inte förvåna om både Johan och PG får chanser att ta sig tillbaka till landslaget!!??

För den gamle VBK:aren Christoffer Edlund ser det också bra ut. Han hade fram till dagens match mot Broberg gjort 6 mål och han ligger i skytteligatopp. I dagens match mot Broberg blev han dock mållös. En match som Sandviken mycket överraskande förlorade med 7-5. Brobergs Stefan Larsson som nu är tillbaka efter sina hjärtproblem gjorde hela sex mål!!

Matchen mellan VSK och Zorkij, som avgör om det blir final för det unga VBK börjar klockan 21:15. Det är inte ofta, men någon ska det hända, någon ska även jag heja på Västerås )!!

***

Inga kommentarer: