fredag, augusti 28, 2009

Inget Bandy-VM 2010

Det är inte med någon större saknad man läser att det inte blir något bandy-VM 2010. Trollhättan och Vänersborg tackade nej till att arrangera och då beslöt det internationella bandyförbundet att lägga VM på is(!)

2011 ska det dock vara dags igen och då är det Ryssland som står för värdskapet. Vore det inte ett perfekt tillfälle att nu besluta att VM bara ska spelas vartannat år?? Nej tyvärr verkar det inte så. För 2012 ska det spelas i Sverige igen och då med Vänersborg, Lidköping och Trollhättan som värdar! Å andra sidan (är ni klara) Vänersborg och Trollhättan har ju hoppat av förr :)!!


***

1 kommentar:

Anonym sa...

En viktig del i bandyns globala spridning är att spela turneringen årligen. Det gynnar de svagpresterande lagen då de får matchträning oftare, och jag anser bandyn behöver fler storlag än Ryssland och Sverige (tycker Finland, Kazakstan och Norge har blivit sämre efter ungefär 2004-2005, de står inte lika bra upp mot Ryssland och Sverige längre). Jag är svensk och hejar vanligtvis på Sverige i de flesta grenar, men bandyn behöver spridas.

Läst här http://www.svenskbandy.se/t2c.aspx?p=1400590&x=1&a=1172473 att man nu försöker sprida bandyn till Folkrepubliken Kina, och just sådant behövs.