lördag, oktober 28, 2006

Så här slutar ...

Det är idag endast tretton (13) dagar kvar.
Bandypremiär!!
Nu är det hög tid att börja läsa in sig på VBK:s motståndare.
Inte för att kartlägga dom inför matcherna.
Nej, nej, sånt sysslar vare sig jag eller våran tränar-trojka med. Det är det vi kallar onödigt arbete. Och onödigt arbete är inget för oss vänner av bandy! Vi är ju av födseln medlemmar i det som alltid har kallats "De nyttigas förening"!

Nej detta handlar mer om att få fram uppgifter. Uppgifter som gör att man i rent kuriosasyfte, redan innan serien är slutspelad kan leverera sluttabellen.
Och.
Nu är jag klar.
Så här slutar.
Södra Bandyallsvenskan säsongen 2006/07.

1.
2.
3.
4.
----------------------------------
5.
6.
7.
8. Örebro SK

Örebro SK, ett klassiskt bandylag, där bara namnet på hemmaarenan, Vinterstadion doftar bandy så att näsborrarna fladdrar av välbehag. ÖSK var ett av de lag som var med i Allsvenskan när den startades säsongen 1930/31 och i de fyllda prisskåpen i klubbstugan hittar man 5 SM-guld. 61 allsvenska säsonger, vad sägs om det!
Men man kan inte endast leva på gamla meriter. Efter den senaste storhetsperioden och den senaste SM-finalen 1973 har laget har harvat i de lägre serierna.
Nu är man då åter i bandyns finrum och supporterklubben "Svampens" medlemmar tror säker på stora framgångar, men ack ack ack så besvikna dom ska bli när vi summerar.
För studerar man lagets debit och kredit vad gäller årets spelartrupp. Inser man direkt att det håller inte. Så tyvärr Örebro. Det blir till att spela vidare i den s.k Fortsättningsallsvenskan. Men även där kommer Örebro få det svårt, så jag tippar att det blir en kort men intensiv sejour bland de stora.

Nyförvärv: Sebastian Isaksson, Gripen, Jari Hyttinen, Akilles, Patrik Wiman, Värmbol
Förluster: Olle Gabrielsson, Sirius

BAOB om Örebro

Inga kommentarer: