måndag, april 13, 2009

En guluppdatering

Påsken är över. Äggen är kläckta. Den helgulaste av alla helger är över! Nu ser vi fram emot tiden då "naturisen" lägger sig på Kullen. Under tiden är det hög tid att rapportera lite om den gulaste, den vackraste och elegantaste bandytruppen.



Ingen kan väl ha missat att skyttekungen Christoffer Edlund skrev på för Sandviken och vi på "Röda" önskar honom lycka till där uppe i norrskenets land. Glädjande var ju att ersättaren var fixade redan innan nyheten om Edlund kom ut. Vi var nog många som hoppades att Tomas Knutson skulle skriva på för VBK och det gjorde han. Knutson kommer att ersätta Edlund med den äran, nu får han ju äntligen spela i ett topplag som det sprakar om. Tänk att han gjorde 40 mål för bottenlaget Örebro, det visar på både styrka och målsinne. Skulle inte förvåna mig om han nätar en typ 60 gånger nu när han får smörpass hela tiden!

Häromdagen var det dags för Claesson att presentera årets andra nyförvärv. Försvararen och mittfältaren Christopher Sandell från Motala bestämde sig för att han ville utvecklas som bandyspelare och då finns det ju endast en klub som gäller! Christopher är för övrigt kusin med VBK-legenden Patrik "Palle" Sandell!

Vi säger välkommen till båda dessa nyförvärv och det säger vi även till Erik Ivarsson och Jesper Jonsson, två talanger från Åby/Tjureda som ska vara med och slåss om platser i den gula truppen.

Tyvärr bestämde sig de båda legenderna Rolf "Roffe" Hedberg och Håkan Adolfsson för att ställa sin klubbor i paraplyhållaren. Men men Roffe har ju ändrat sig förr och när det berömda bandysuget .. så .. vem vet?!! Tills vidare är det bara att tacka dessa härliga gentlemän för allt som dom uträttat i den helgula dressen.

Marcus Bergwall då? Han bestämde ju sig redan mitt i säsongen för att detta skulle bli hans första och sista i VBK, men nu går det rykten om att han ändrat sig. Vi får hoppas på att rykten är sanna, en Bergwall i de bakre leden vore ju kanon!

Sen skulle det vara härligt med en mittfältare av rang och varför inte en Patrik Nilsson som komplement till han Knutson!! Vi får se vad dom hittar på i ryktesstationen, vi får se vad som dyker upp efter nästa bastubad i badhuset :)!

En annan intressant nyhet nådde världen häromdagen. VBK:s assisterande tränare Mattias Rehnholm blir ny förbundskapten för P17-landslaget. Det måste vara den första förbundskapten på länge som inte kommer från Sandvikens AIK??!!

17 september. Hur många dagar är det till den 17 september? Kan inte vara så många. Man hinner kanske ta en sommartur till Gotland men mer är det inte innan VBK spelar säsongens första cupmatch. Den 17-20 september är det dags för Champions Cup. Hinner du packa klart Hansson? För visst är Hammarby med där?? Derehag du behöver inte packa ... :)


bilden från den officiella - klicka för förstoring


Uppdaterat 19/4:
Marcus Bergwall har skrivit på för Mosserud!

Andra bloggar om: , , , , , , ,