Huvva, huvva.
Kan bara.
Måste bara ...
Nåväl när fingrarna till slllutt återfann tangentbordet.
Matchen som börjar kl. 15:45 och direktsänds i Svt sluuuutar 6-3 till "di gule".

Den andra kvartsfinalen idag.
Vänersborg vs. Edsbyn.
Matchen som endast spelas så att vi ska få höra ett och annat pling i rutan :)
Den matchen vinner Vänersborg med 5-4.

Missa inte SvenskaFans/tjustkulle.
Mycket inför där ...

Andra bloggar om: , , , , , ,

fredag, februari 27, 2009

Hur ska det gå i kvartarna?

Nu ska det avgöras! Kvartsfinaler, semifinaler och till slut SM-final på Studenternas! Hela Idrottsvärlden står stilla och darrar. Hur ska det gå?

Ingen blev förvånad när Edsbyn som serievinnare valde Vänersborg. Många skulle bli förvånade om Vänersborg slår ut Edsbyn. Möjligen kan de utmana i första matchen på hemmaplan. Edsbyn går vidare till semifinal!

Ingen blev heller förvånad när Västerås valde Broberg. Västerås har verkligen överraskat i år med sitt unga lag. Jag tror att de vinner i två raka, men om Broberg lyckas att vinna på hemmaplan kan de unga spelarna börja vackla. Men mitt säkra tips är att Västerås går vidare.

Sirius valde lite överraskande Vetlanda. Tränarens motiv var något märkligt;
- Vi vill ha en utmaning!
Vad han säger är att en match mot Hammarby är ingen utmaning. Jag undrar vad Sirius kassör anser om uteblivna derby-intäkter?
Sirius har verkligen överraskat i årets elitserie, men jag tror inte de håller mot Vetlanda. Vetlanda har å andra sidan inte spelat bra på sistone, men jag tror att "de gule" skärper till sig när det gäller. Kolla matchen på SVT1 i morgon, och håll tummarna på det spelande laget Vetlanda! Det ska jag göra!

Till slut hade Sandviken bara Hammarby att välja på. Här kan det gå hur som helst. Sandvikens mycket kloke tränare Ola Grönberg var redan i början av elitserien orolig över hur hans unga spelare skulle orka säsongen ut. Men Hammarbys mer erfarna spelare har inte rosat marknaden senaste tiden. Bägge lagen har visat mycket ojämn form. Jag hoppas på Hammarby, men tror på Sandviken. Men om Hammarby på ett klokt sätt använder dubbelmötet i Sandviken tisdag och torsdag med klok träning och bra övernattningar, kan de vända två bortamatcher till en fördel. Jag vågar inte tippa utgången.

söndag, februari 22, 2009

Sista omgången

Vänersborg eller Bollnäs?
Motala eller Gripen?

Om jag tippar rätt så slutar det så här!

Domare Fager tog över matchen Hammarby-Västerås

Hammarby började matchen bäst. I flera matcher har Bajen haft svårt i början av matchen. Men denna dag var det tvärtom. Första 20 minuterna måste vara bland det bästa Hammarby spelat denna säsong. Västerås spelare såg dock oväntat sega ut. Hammarby tog ledningen med 3-0 efter tre hörnmål av X-et Erixon.
Då tog domaren Roland Fager över matchen med många märkliga domslut. I slutet av halvleken åkte spelare ut för rena bagateller, samtidigt som råa knätacklingar och klubbrapp tilläts. Kaos uppstod, och skönspelet försvann. Med tre man mer kunde Västerås reducera till 3-1 innan halvtidspaus.

I andra halvlek hade Västerås ett helt annat tempo än i första halvlek. Samtidigt verkade Hammarby ge upp efter hand. Tittade de för mycket på anslagstavlan, och såg att Sandviken drog ifrån mot Bollnäs? Försvarsspelet var flera gånger mycket dåligt. Målvakten Patrik Nordgaard hade ingen bra dag, men han fick heller inte mycket hjälp av sina lagkamrater. Domare Fager fortsatte med märkliga domslut. Spelarna visade sämre och sämre humör. Hammarbys tränare Lillis Jonsson brukar vara lugnet själv, men han blev uppvisad på läktaren. Detta gav Hammarby matchstraff. Nu var det så att Lillis trots allt var lugn. Däremot skrek David Karlsson ”FAGER!” med mycket hög röst, när en lagkamrat drabbades av ett våldsamt klubbslag över halsen. Fager ansåg tydligen att det var Lillis plikt att ha munkavel på de spelare som vilade under matchen.
Västerås vann helt rättvist. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. Men jag tror ändå att Hammarby har gett dem något att tänka på.
Presskonferensen handlade mest om Roland Fager. Bägge tränarna var upprörda över den dåliga domarinsatsen. De var dock nöjda med att spelarnas dåliga humör inte medförde allvarliga skador.
Andretränaren i Västerås Jonas Holgersson var mest kritisk:
- Ska rättvisa skipas på det här sättet, kan vi lika gärna lägga ner bandyn!

Matchfakta:
6 min 1-0 Stefan Erixon
13 min 2-0 Stefan Erixon
20 min 3-0 Stefan Erixon
39 min 3-1 Michael Carlsson
49 min 3-2 Michael Carlsson
56 min 3-3 Jonas Nilsson
57 min 3-4 Klas Nordström
60 min 3-5 Patrik Anderbro
65 min 4-5 Johan Östblom
70 min 4-6 Patrik Anderbro
71 min 4-7 Klas Nordström
77 min 5-7 David Karlsson
80 min 5-8 Michael Carlsson

Publik: 3.208

onsdag, februari 11, 2009

9 mål i samma mål på Zinkensdamm

Hammarby - Bollnäs blev en mycket märklig match. I första halvlek spelade Bollnäs taktisk bra bandy, även med offensiva inslag. Hammarby var inte riktigt med på detta. I första halvlek hade Hammarby två hörnor. I övrigt var det bara meningslösa solokörningar. Bollnäs utmanade Hammarbys spelare över hela planen och satte press. När Bollnäs fick chansen högg de direkt mot ett stillastående försvar. Halvtidsresultat 0-4 var helt rättvist.

I andra halvlek tog Hammarby över mer och mer, samtidigt som Bollnäs inte orkade med sitt offensiva spel. De backade mer och mer tillbaka. Om Bollnäs hade ”stolpe in” i första halvlek, så var det ännu mer åt det håller för Hammarby i andra halvlek. Dagens domare hade som flera andra domare svårt för offsideregeln. Hammarby blev lurade ett par gånger i första halvlek, men en offsideblåsning för Bollnäs i början av andra var nära ett justitiemord. Hammarby gav ett halv erkännande med att spela bollen till Bollnäs försvar. Men 1-5 där kunde ha blivit matchavgörande.

Istället kunde Hammarby trumma på. Starka kämpainsatser gav till slut en seger med 5-4. Även om jag håller på Hammarby, måste jag erkänna att detta inte var rättvist. Rättvist var det inte heller att utnämna David Karlsson till matchens lirare. Han slog visserligen in två hörnor och ett straffslag, men i övrigt förstörde han mest Hammarbys spel med offsidekörningar och hängande huvud. Den ende jag vill ge godkänt i Hammarby denna match är målvakten Jonas Svensson, även om jag tycker att han borde ha tagit 0-2-hörnan. I andra halvlek svarade han för flera avancerade räddningar.

Matchens lirare var undan tvekan världsmästaren Andreas Westh. Stundtals dominerade han matchen.

Matchfakta:
3 min 0-1 Mikko Lukkarila
11 min 0-2 Andreas Westh
27 min 0-3 Erik Olovsson
44 min 0-4 Patrik Larsson

47 min 1-4 Jesper Eriksson
54 min 2-4 David Karlsson
80 min 3-4 David Karlsson
82 min 4-4 Kalle Spjuth
86 min 5-4 David Karlsson

lördag, februari 07, 2009

Bajen vann tuff holmgång mot Gripen

Hammarby öppnade matchen i en rasande fart. ”Griparna” hängde helt enkelt inte med. Värst var Kalle Spjuth, som nästan direkt höll på att göra 1-0. Istället såg han till med en elegant nertagning och en osjälvisk passning, att Gustav Björkman lätt kunde ge Hammarby ledningen. Men efter ca. 20 minuter verkade Hammarbyspelarna ge upp. Gripen körde med taktiken 10 spelare i försvaret, 0 halvbackar, 0 på mittfältet och 0 forwards. Till denna taktik lade man till ständiga ojustheter, såsom bentacklingar, fasthållningar och hakningar med klubban. Domaren Max Johansson brydde sig inte om detta. Däremot var hans linjemän väldigt noga, när det gällde var frislagen skulle slås. Här kunde inte spelarna fuska med centimetrarna, även om bollen var på egen planhalva. Mot slutet av halvleken kunde Gripen sticka upp i några kontringar, och se till att halvtidsresultatet blev 2-2. Hammarbys målvakt Patrik Nordgaard får ta på sig 2-2-målet. Han hade visserligen inte mycket att göra i första halvlek, men en duktig målvakt måste hålla sig vaken hela matchen.

I pausen hände en sensation! Min fru Mary brukar alltid köpa några bollar för att pricka en kon, som ställs ut mitt på planen. I vanliga fall brukar hennes boll hamna ca en kilometer från konen. Men helt plötsligt fick hon iväg ett jättebra kast. Bollen skruvade sig elegant, och hamnade under kuben. I pris fick hon en snygg Hammarby-halsduk.

I andra halvlek hade Gripen ändrat taktik. Ett halvt sovande Hammarby blev verkligen överraskade, när Gripen gick till anfall. Alltför enkelt kunde Misja Pasjkin direkt ge Gripen ledningen med 2-3. Gripen hade då flera anfall, som kunde ha resulterat. Jag begrep inte varför inte Lillis begärde timeout, för Hammarbys spelare var inte riktigt med i matchen. Men Hammarby lyckades till slut vända matchen till sin fördel och vinna matchen med 7-4.

Bäst i Hammarby var kämpen Gustav Björkman, som var tillbaka i laget igen. I övrigt var det alltför många som underpresterade. Lagkaptenen Oscar Jonsson och årets nytillskott Johan Östblom verkade ha problem med färgblindhet, för de passade hela tiden fel. Patrik Nordgaard i målet visade åter igen att han inte håller måttet i år. Kalle Spjuth var som sagt bedårande i 15 minuter, för att sen försvinna ur matchen.

Gripen gjorde en taktisk fulländad match. Det hör dock till att tre av Hammarbys mål kom efter hörnor. Gripen var ju trendledande förra säsongen, när man valde att stå kvar på mållinjen. Men Hammarbys spelare var framme hela tiden vid de returer, som ges vid dessa hörnor.

Åter igen ställdes presskonferensen in. Tydligen hade bara en journalist varit på plats. Han var där, för att fråga Lillis om han var nästa förbundskapten.

Matchfakta:
9 min 1-0 Gustav Björkman
38 min 1-1 Mathias Johansson
40 min 2-1 Andreas Hammarbäck
43 min 2-2 Daniel Bäck
46 min 2-3 Misja Pasjkin
55 min 3-3 Lars Karlsson
66 min 4-3 Stefan Erixon
78 min 5-3 Lars Karlsson
82 min 6-3 Johan Östblom
90 min 7-3 Gustav Björkman
92 min 7-4 Misja Pasjkin

onsdag, februari 04, 2009

Omgång 21

Full omgång ikväll.
Full pott på tipset om du tippar så här!!

Det var korsdrag i Kungälvs försvar!

Hammarby vann över Kungälv med 12-1. Det låter mycket, men detta var ändå i underkant. Segern hade kunnat bli mycket mer, för Hammarby dominerades matchen från början till slut. Kungälv med Stefan Nordén i spetsen ägnade sig mest åt domarprotester, tröjdragningar och ojustheter vid sidan om spelet. Den ende som kan få godkänt i Kungälv är målvakten.

Robin Sundin och Johan Östblom var mycket duktiga denna dag. Jag ansåg att någon av dem skulle få priset som matchens lirare. Istället gick detta till X:et Erixson. Det var inte fel med detta, för han var verkligen bra denna match. Bra var verkligen inte David Karlsson. Han stod för nonchalans och misstag gång efter annan. Ändå gör ”måltjuven” 5 mål!

Till slut vill jag ge honnör till målvakten Jonas Svensson. Han fick själv stå och frysa långa stunder. Men när han fick skott på sig var han klarvaken och gjorde bra räddningar. Straffen hade han ingen chans på.

Domartrion med Peter Öhrlund i spetsen får klart underkänt för sin insats i dagens match. Peter verkade ta ”timeout” flera gånger under matchen, när han fullständigt glömde att han hade en pipa i munnen. I andra sekvenser var han stenhård i sin bedömning. Linjedomaren närmast Tanto hade ingen koll på vad offside var. Han såg när framspelaren slog bollen, följde sen bollbanan. För att sen blåsa offside för att spelaren var offside. Men regeln är dock att offside döms när bollen spelas; inte när den når mottagande spelare. Detta borde svenska domare träna på!