tisdag, oktober 21, 2008

Året var 1969 (del 2)

Lovade ju igår.
Matchrapporten.
DM-finalen 1969.
Den historiska!!
Den vi aldrig glömmer ...

Men först ...
Gårdagens Lagbild.
I repris.
En repris vi älskar.


Så till matchrapporten.
Allt hämtat från Vetlanda-Posten ...







Såg du den?
Såg du lagbilden??
Wunderbaumalainen ...

Stående fr v avbytaren Kenneth Adolfsson, Bengt Sonnerby, Lasse Jacobsson, Jonny Pettersson, Mats Ekvall, Håkan Johansson, Tyrone Svensson och lagbasen Owe Svensson, knästående fr v Kurt Pettersson, Jan Karlsson, Jim Åstrand, mv-reserven Sören Bergdahlen, Hans Öhling och Sune Karlsson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, oktober 20, 2008

Året var 1969

Helgens Smålands-DM ställdes in.
Men nådens år 1969.
Då genomfördes det.
Och som det genomfördes ...

Stående fr v avbytaren Kenneth Adolfsson, Bengt Sonnerby, Lasse Jacobsson, Jonny Pettersson, Mats Ekvall, Håkan Johansson, Tyrone Svensson och lagbasen Owe Svensson, knästående fr v Kurt Pettersson, Jan Karlsson, Jim Åstrand, mv-reserven Sören Bergdahlen, Hans Öhling och Sune Karlsson.

Mer om denna magiska afton kommer ...

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, oktober 19, 2008

Vetlandas P17 imponerade

I helgen avgjordes P17-Edsbyn-Cup och "di gule" luarna imponerade . I gruppspelet blev det endast förlust mot hemmalaget och efter 12-1 mot Kungälv, 5-4 mot Falu BS och 11-1 mot Åby/Tjureda blev det match om tredjepris mot Västerås.

En bronsmatch som VBK vann med klara 5-2 och detta är ju oerhört imponerande med tanke på att både luarna från Edsbyn och Västerås självklart har haft bättre förutsättningar för träning!!

VBK-truppen som slutade trea i P17-Edsbyn Cup:
Linus Johansson, Sebastian Neljesjö, Jakob Andersson, Oscar Ljungberg, Fredrik Söderberg, Pontus Blomberg, Gustav Pettersson, Filip Fransson, Alexander Zier, Anton Eklund, Erik Tidblom, Adam Nicklasson, Joakim Andersson, Linus Karlberg och Albin Ljung.

Finalen vanns av Edsbyn som slog SAIK med 5-4 efter straffar!



Andra bloggar om: , , ,

fredag, oktober 17, 2008

Gripen Trollhättan BK

Egentligen skulle Andreas Derehag skriva denna artikel, men han får väl rätta mig i efterhand.

1936 bildades Gripens bollklubb. Senaste åren har kampen varit att hamna bland eliten. Förra året lyckades man.

Tränaren Ingemar Sixtensson chockade Bandy-Sverige förra säsongen, genom att låta sina spelare stå kvar i målet vid hörna. Det klassiska bandy-ruset var borta. Flera lag tog efter. Det blir spännande att se i år, hur många lag som iskallt står kvar och tar emot stenhårda bandybollar.
Gripen har rört runt en hel del bland sina spelare. De har dock en av Sveriges bästa målvakter i Gabriel Bridholm. Daniel Svedberg har anslutit sig till Gripen, och vi vet att den mannen kan göra mycket i en bandymatch. Om det sen är bra eller dåligt kan man diskutera.

Gripen gillar inte Älgar.

Bilden är hämtad från www.gripenbk.nu

Edsbyns IF

Man kan tycka vad man vill om Edsbyns bandylag. Men här finns verkligen bandytradition. Edsbyns IF bildades 1909. 1925 startade bandysektionen. Ön blev ganska tidigt ett begrepp i Bandy-Sverige. För det var där bandyarenan låg. Det är också där som bandykyrkan idag finns. Jag väljer fortfarande att kalla arenan för detta, även om den idag har ett annat reklamfinansierat namn. Edsbyn är verkligen bandykultur. Det räcker med att nämna Elis Johansson och hans söner Ola och Hans Elis. Tänk vad dessa har gjort för svensk bandy!
Tyvärr har Edsbyn på senare år blivit ett innebandylag, och därigenom nått så bra framgångar att flera efterföljare är på väg. Världens härligaste utomhussport är på väg att försvinna!
Efter 5 raka SM-guld vill jag redan nu utnämna Edsbyn som förstatips till SM-guld även denna säsong. Både Sandviken och Västerås har tappat flera duktiga spelare inför denna säsong. Edsbyn har fått tillbaka Per Hellmyrs. Energiknippet Magnus Olsson kan själv vända matcher. Teknikern Daniel Liw kan göra stordåd. Edsbyn har så många spelare som kan göra mycket. Dessutom har de fått ett stort självförtroende genom att vinna många avgörande matcher.

Bilden är hämtad från www.bandybyn.se

torsdag, oktober 16, 2008

Smålands-DM inställt

I helgen skulle en av bandyvärldens största turneringar, Smålands-DM ha avgjorts på Tjustkulle i bandymetropolen. Men vädret ställde till det och det "bidde" ingen is. Turneringen som efter några år i dvala återupptogs 2005 och de senaste åren har Vetlanda BK tagit hem titeln, men utan is ingen bandy.


Vad som händer med detta mästerskap är i dagsläget osäkert. Enligt ovanstående bild söker VBK isttid någon annanstans. Det ryktades om att det trefaldiga mästarlaget skulle möta Gripens BK på lördag i en träningsmatch i Ale Arena. Nu när jag kollar på de gripnas sida står det att GBK ska möta Örebro på lördag??!!

Men den alltid uppdaterade redaktionen på SF/Bandy/tjustkulle skriver att VBK har en tid inbokad i ALe Arena på lördag och att man söker motståndare, vilket kan vara nog så svårt, vilka vill bli utskåpade en lördagsförmiddag??

Uppdaterat 17/10
Det blir träningsmatch mot IFK Kungälv ikväll och sedan ett tvåtimmars ispass på lördagen för bandyns bandylag!

Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, oktober 15, 2008

Broberg/Söderhamn

"Gul färg, Broberg!" Känn på detta vackra rim! Brobergfantasterna är i alla fall verkligen stolta över detta poem. Brobergs IF bildades 1919. Hemmaplan heter Hällåsen. Vilda planer finns nu att skapa Hällåsen Arena, för att skapa möjligheter för inomhusbandy och andra aktiviteter. Brobergs publikrekord kommer från 1978 då man mötte Edsbyn i slutspel. 5.097 åskådare mötte upp. Hittills har Broberg tagit 5 SM-guld.
Klubbens legend heter Göran "Dallas" Sedwall. Vilken lirare! Dallas hade dock svårt att få plats i landslaget. När han äntligen kom med var TVs sportlegend Putte Kock bara fokuserad på en spelare. "Dallas har bollen. Nu har inte Dallas bollen. Någon borde passa Dallas, istället för att själv göra mål." Så lät det.
2008 har Broberg ett ungt och utvecklingsbart lag, under ledning av Stefan Karlsson. Broberg visade senast i svenska cupen, att de har viljan att i år träda fram som ett av topplagen. Brobergs laguppställning är spännande och jag tror att de kan överraska många. Historiskt är tyvärr Broberg ett lag, vars form skiftar påtagligt under säsongen. Men nya unga gardet kanske kan ge en förändring på detta?
Broberg har mitt favoritnamn på en bandyspelare: Sergei Bezobrazov! Tänk själva! Backen skriker "Nu spelar jag upp bollen till Dig Sergei Bezobrazov" Långt innan han hinner säga namnet, har han blivit av med bollen. Förmodligen har Broberg hittat på ett kodnamn, som går fortare.
Broberg är helt klart ett lag som kan gå till slutspel. Men längre än till kvartsfinal tror jag inte att de når denna säsong.

Bilden på ursprungslaget är hämtad från www.brobertsoderhamn.se

tisdag, oktober 14, 2008

Den nya gula

Bandyns bandylags hemsida har fått nytt utseende. Någon skrev klockren och det är bara att hålla med. Gå dit och kolla själv. Gulare kan det inte bli och knappast bättre hellre.



Dessutom var det skönt att läsa att både Roffes ögonskada och och Fredriks knäskada i nuläget kan betraktas som lindriga! Vi får hoppas att dagens prognoser är rätt och riktiga!

Andra bloggar om: , , , , ,

måndag, oktober 13, 2008

A Moment of ...

Hade tänkt fira bandycupguldet med detta vackra skivomslaget.
Made by han fronning :).

Nu blev det inte så.
Det blev inget firande.
Det blev ett rejält våtomslag ...



Hur kom det sig?
Hur blev det så här??
Frågan är inte många!!
Svaren än färre!!

Var det för att han Lind var på plats?
Var det Anderssons Bussars fel??
Hade vi bokat fel??
Fel hemresedag alltså??
Nej.
Nej.
Nej.
Jag ska inte hålla er på sträckbänken längre.
Där ligger redan ett antal gula spelare :))

Sanningen.
Jag är ju känd för att alltid leverera sanningen.
Sanningen är att detta inte var en riktig bandyturnering.
2 x 30 minuter??!!
Man spelade ju för f*n bara 2 x 30 minuter!!
Hallå.
Det gör man ju i skolbandyn!!
Det visste inte jag.
Hade jag vetat det.
Hade jag inte ens nämnt turneringen ...
Då hade den fått passera ...
Då hade jag aldrig längtat efter guldet ;)

J*vla Sirius!!
J*vla bandy.
J*vla allt :)

Men vi kommer tillbaka.
Vi kommer tillbaka.
Vi är tillbaka när man spelar 2 x 45.
Då är vi tillbaka ...


Sa jag grattis?
Sa jag grattis till han ///björn?
J*vla guldby

J*vla 122dagar då!
Först inte ett ljud om bandyn.
Sen.
När vi förlorar.
Ja då.
Då skriver han.
J*vla 122 dagar :D

Sa jag grinig?? :))
Sa jag sur?? :))

Andra bloggar om: , , , ,


söndag, oktober 12, 2008

Bollnäs GIF

Bollnäs GIF skapades 1895. Det är alltså en klubb med stora anor. De flesta känner till Gösta "Snoddas" Nygren! Sedan 1974 heter hemmaarenan Sävstaås IP. Här finns det plats för 3.500 åskådare. Bollnäs har en annorlunda klubbdräkt med orange tröja och blå byxor. 1951 och 1956 vann Bollnäs SM-guld.
I år är lagets stjärna Andreas Westh. Teknikern Ville Aaltonen kan ställa till det för vilket lag som helst. Peter Stock mal på från försvaret. Patrik Larsson är fortfarande med som målskytt. Inför hur många säsonger har han sagt att han ska sluta sin karriär? Men han är välkommen, som den elegante målskytt han är.

Bilden är hämtad från www.giffarna.se

Bandy Bandy

Bandy Bandy är inte bara titeln på Galenskaparnas klassiska låt. Det är en blind orm också. Är det därför vissa anser att man inte ser bandybollen? Bandy Bandy är mästare på att gömma sig själv. Den kan också öka ut och minska sin storlek beroende på om den ska attackera eller försvara sig mot andra rovdjur.
Finns det då någon liknelse mellan ormen och sporten? Jag tycker inte det. Att svensk media struntar i bandy beror inte på Svenska Bandyförbundet, som har blivit allt bättre på att marknadsföra sig. De är inte längre mästare på att gömma sig själva. Däremot är det svårt att konkurrera med odjur från andra sidan Atlanten och NHL publiksmässigt. Men snart är det VM i Sverige, och då attackerar bandysporten!

25 dagar kvar till elitserien!

Sommarhelvetet är snart över! Elitserien i bandy startar den 7 november med följande matcher:
Hammarby - Örebro
Sandviken - Västerås
Villa - Bollnäs
Inför elitserien kommer jag att presentera Sveriges 14 bästa lag B-Ö (Bollnäs-Örebro, och mina fasor och förhoppningar inför en mycket spännande säsong.

Bilden är hämtad från www.lagsidan.se

Edsbyn vann Svenska Cupen

Villa utmanade verkligen Edsbyn i Svenska Cupens final! Undrar hur långt Villa kommer att nå i elitserien denna gång? Förra året blev de en riktig besvikelse. Ska det bli revansch?
Vid full tid stod det 3-3. 20 minuters sudden death kunde inte skilja lagen åt. Men Villa missade 2 straffar och Edsbyn bara 1. Och därmed var finalrysaren över.
Svenska Cupen har ett mycket tufft spelprogram med den ovanliga speltiden 2x30minuter. Detta medför att spelkvalitéen blir skiftande. Till årets positiva överraskningar utser jag dock Sirius, Broberg och Villa. Däremot är jag besviken över mina egna favortlag Hammarby och Vetlanda.

Bilden är hämtad från Svenska Cupens hemsida.

Hammarby utslagna i kvarten

Hammarbys spel i Svenska Cupen har varit minst sagt ojämnt. Det finns ju också en gammal regel, att man inte vinner matcher på utvisningsbänken. Detta blev avgörande i kvartsfinalen mellan Broberg och Hammarby. I början av andra halvlek fick Broberg straff och Daniel Eriksson fick extrastraff för olämpligt uppträdande. Där avgjordes matchen. Visserligen kunde Hammarby reducera till 2-3. Men drar man på sig 72 minuters utvisningar i en 60-minutersmatch, försvinner vinstchanserna.
0-1 Adam Gilljam
0-2 Adam Gilljam
1-2 Gustav Björkman
1-3 Per-Johan Wikström
2-3 David Karlsson

Bilden är hämtad från Svenska cupens hemsida.

lördag, oktober 11, 2008

Hammarby i kvartsfinal

Utan att riktigt övertyga är Hammarby i kvartsfinal i Svenska Cupen. Motståndare blir överraskningen hittills Broberg.
Hammarby, som förlorat alla sina 9 försäsongsmatcher innan, vann klart mot Tillberga. Segern blev till slut 8-5 efter att Tillberga snabbt tagit ledningen med 2-0. Matchvinnare var Lars Karlsson med 3 mål.
I går kväll följde ett riktigt bottennapp med storförlust mot Villa 0-7. Lillis verkade ha lite svårt att förklara vad som hände, men han ansåg att spelarna tog lite för lätt på uppgiften.
I dag avslutade Hammarby gruppspelet med att vinna över Falun 7-1. I denna match lossnade det äntligen för David Karlsson.
Ikväll är det alltså dags för Broberg, som klart vann grupp A före Sandviken och Vänersborg. Imponerande av ett ungt, kommande lag.

Bilden är hämtad från Svenska Cupens hemsida.

torsdag, oktober 09, 2008

Svenska Cupen

Klockan slår 13:30.
Domaren blåser till spel.
Mina damer och herrar.
Dags för Svenska Cupen i bandy.



Tyvärr ...
Måste tyvärr skriva tyvärr.
Inledningsmatchen ger inga rysningar :)
Ljusdal vs Motala :)
Men tempot kommer att skruvas upp ...
Broberg - Vänersborg.
Tillberga - Hammarby ...
Och ...
Klockan 22:30.
Då börjar cupen på allvar.
Då glider det helgula in på den nyspolade.
Vetlanda BK vs IFK Kungälv.
Nu börjar det.
Nu kör vi så det ryker.
Vi kommer att göra det enkelt för oss.
Vi gör det enkla.
Vi gör flest mål :))

Vetlanda BK är favorittippade.
Lasse Sandlin tror på Vetlanda!!
Med Västerås som gardering.
"Kuben" har redan varnat för "di gule"
Men det har han Claesson avfärdat som en psykning :))



Han från byn.
Han som lever gott.
Han tror självklart på sitt Edsbyn och Vetlanda.
Med Västerås som "joker".

Tillberga får en del röster??
Sandviken?
Sandviken är alltid med!!

Svenska Spel ger 8 gånger pengarna på det gula!!

Nåväl.
Så här slutar gruppspelet.
Till kvartsfinal ...

Grupp A: Sandviken och Vänersborg.
Grupp B: Hammarby och Villa
Grupp C: Edsbyn och Gripen
Grupp D: Vetlanda och Västerås.

Hur det går sedan.
Det återkommer jag till.

Sa jag det?
Sa jag att han Löfstedt.
Han tror gult!!
Självklart!!
Sa jag det.
Nu rullar nystanet ...

Wunderbaum!

Andra bloggar om: , ,

lördag, oktober 04, 2008

Avbytarbänken bänkades ordentligt

Detta är en nyhet som värmer alla gula bandyvänner. Det forna storlaget från järnvägsknuten spelade igår ut sig ordentligt. Man mötte IFK Kungälv i Ale Arena och när bussen satte fart hem till hålan hade man med sig 0-11 i bagageutrymmet. 0-11 och enligt mycket säkra källor skapade Nässjö inte en enda målchans på hela matchen!!?? Och vad sa man säga om defensiven? Den gamle VBK-tränaren och liberon Kent Edlund har mycket att fundera över innan det är dags :).

Det enda positiva för de fult blåklädda är slutklämmen på matchreferatet:
"Nässjö har en del att träna på men blir säkert att räkna med i årets allsvenska."

Frågan är given. Blir dom verkligen något att räkna med i år?? Kanske det är dags att byta namn på dom, från Avbytarbänkens IF till kulramens IF är steget inte långt :)

Det var bättre förr :D

Nässjö IF
Bakre raden fr.v. Jan "Habo" Johansson, Douglas Svensson, Meijer Andersson, Arnold "Sladden" Bergström, Alf Öjerstedt, L Eriksson, Ove Jonsson, Jan Hermansson, Hans Öhrling
Främre raden fr.v. Sven Olof Isaksson, Lars Gustafsson, Kenneth Eidstam, Torsten Fundin, Gösta Gustafsson


Men det fan mig inte vackrare ...


Andra bloggar om: , , , , ,